Hallingmat 101 UB premiert

Hallingmat 101 UB vant 1.plass for beste Gastronomiske produkt. De fikk også 2.plass for Beste yrkesfaglege bedrift på Fylkesmessa for ungdomsbedrifter

http://twitter.com/buskerudfoldfylke https://www.facebook.com/buskerudfylkeskommune http://plus.google.com


Ungdomsbedriften Hallingmat 101 UB har deltatt på Fylkesmesse for Ungdomsbedrifter 2015. Der vant de 1.plass for beste Gastronomiske produkt med Rakfiskmaki. De fikk også 2. plass for Beste yrkesfaglige bedrift.

Messa er en samlingsplass for unge grundere fra videregående skoler i Buskerud, Telemark og Vestfold. 82 bedrifter fra Buskerud deltok og totalt var det ca. 190 bedrifter med 950 ungdommer tilstede.

Konkurransen handler om å presentere bedriften og produktet på en best mulig måte. Hovedprodukt til ungdomsbedriften på denne messa var en kokebok. Elevene deltok med egen stand hvor de presenterte egen logo, produktinformasjon og smaksprøver. Denne standen betjente de i 4 timer mens jury og besøkende kom innom for å høre hva bedriften ville presentere og selge. Elevene ble utspurt av juryen i forhold til råvarekunnskap, lokal tilknytning, produksjonsmetode, behovet i markedet og selvsagt på smak. Juryen kommenterte bl. a. at bedriften hadde brosjyrer både på norsk og engelsk. Dette er et resultat av et tverrfaglig samarbeid med fellesfagene norsk og engelsk. Eleven som deltok var Thomas Park Hagen, Knut Dragset Lieng, Dovydas Giedraitis, Bjørn Haugstad Stake og Marc Ramos Santillan. Faglærer Martha Nistad uttaler at arbeidet med UB og entreprenørskap i skolehverdagen er en god pedagogisk metode for å jobbe med læremåla på en praktisk og kreativ måte. Elevene blir ansvarliggjort og de kan få stor faglig og personlig utvikling.

Les mer om Ungdomsbedrift  


Publisert 19. mars 2015, oppdatert 19. mars 2015.