Musikk, dans og drama

Gol vidaregåande skule har 15 elevplasser på Vg1, Vg2 og Vg3, til sammen 45 elevplasser.

Dette er utdanningsprogrammet for deg som ønsker videre studier innen kultur, teater/film, medier, pedagogikk, eller som skal arbeide med mennesker. Studiet passer like godt for gutter som for jenter, og gir generell studiekompetanse.

Hos oss har vi Vg1 musikk, dans og drama, og vi tilbyr dramafag som programfag i Vg2 og Vg3. Dette gir deg mulighet til å øve opp talent innen drama og teaterfaget, til å snakke foran en forsamling, bli mer kreativ og til å mestre konfliktsituasjoner og uventa utfordringer. Du blir god til å arbeide i team, og du blir en bedre menneskekjenner. Går du på dramalinja, blir du garantert bedre kjent med deg selv og dine egne sterke og svake sider.

Vi har trivelige dramalokaler og en B-scene vi kan bruke til store produksjoner. Vi samarbeider med skole, kultur og næringsliv og kan ta på oss oppdrag for disse gjennom skoleåret. Vi reiser hvert år på flere ekskursjoner for å se teater/dans/konserter. I Vg3 har vi også en utenlandsekskursjon dersom forholda ligger til rette for det.

Du vil få jobbe med teaterproduksjon, teaterhistorie og bevegelse. I Vg2 og Vg3 vil du også få mer kunnskap om sammenhenger mellom drama/teater og samfunnet vårt.

Etter at en er ferdig på dramalinja, har en mange muligheter for videre studier både ved universitetet og høgskoler der du trenger generell studiekompetanse.

Publisert 4. april 2013, oppdatert 28. februar 2017.